Belépési feltételek:

Az üzletek, irodák, lakások, garázsok, tárolók, valamint a parkolóhelyek vételára elsősorban a méretüktől, illetve szintbeli elhelyezkedésüktől függ. A vevőkkel egyénenként kötendő adásvételi, illetve építési-vállalkozói szerződés pontosan tartalmazza a fizetendő vételár összegét. Az adásvételi szerződés a telekhányad megvásárlására vonatkozik (a parkolókra csak kizárólagos használati jog vonatkozik), ez ad a vevőnek építési jogosultságot. Az Építési – vállalkozói szerződésnek két fontos része van:
- A lakó megbízást ad a vállalkozónak, hogy a telekingatlanon felépülő társasházban részére a szerződésben megjelölt épületrészt szerkezetkész, illetve kulcsrakész állapotban építse meg, vállalkozó pedig vállalja, hogy a mellékletben részletezett műszaki tartalommal, a szabványokban előírt követelmények valamint a teljesítési határidők betartásával megépíti azt és birtokba adja. Ugyanakkor, ha – számára felróható okokból - a birtokbaadási kötelezettségének nem tud eleget tenni, úgy ez esetben a szerződésben meghatározott kötbér fizetését vállalja.
- Az építési díj fizetési ütemezése fix dátumokkal műszaki készültség szerint. Ezeket esetlegesen befolyásolhatja a szerződéskötés időpontja, illetve a lakó fizetési lehetőségei. A szerződésben megjelölt építési költség fix árnak minősül, ami azt jelenti, hogy a lakónak csak és kizárólagosan azt az összeget kell megfizetnie a vállalkozónak, amit a szerződés tartalmaz. Valamennyi, az építőanyagok áremelésével, inflációval összefüggő kockázatot a beruházó magára vállalja.

A szerződéseket - az egységes ügykezelés érdekében - az általunk megjelölt ügyvédi iroda készíti.


Az építkezés és a fizetési ütemezések pontos részletezése az aktuális társasházaknál található.